05 August 2007

Bu Güzelliği bir de STRIKER Gerek

"Behey ala gözlü dilber
Sana bir ben gerek bir ben
Aşıkın aklın almağa
Sana bir ben gerek bir ben"

Karacaoğlan'ın bu dizelerinden haraket ederek
Fenerin bu güzelliğine bir de ben gerek diyecem,
olmıyacak bir de STRIKER gerek demeyi uygun gördüm..





Yedekler
---------
1)Serdar
2)Can (D)
2)Deniz (D-OS)
3)Uğur (D-OS)
4)Kemal (OS)
5)Tümer (OS)
6)Ali Bilgin (OS-F)
7)Colins (F)

Yasin Çakmak (D) (22)
Gökhan Gönül(OS) (22)
Selçuk(oynadığı futbol yaş,kondisyon,mevkii,hız,sürat ve akıl parametrelerine bağımlı değil)
Semih(F)(genç :) )
İlhan Parlak(F) (20)


An itibarı ile(fener hakkındaki her bilgi "küt" diye değişebilir)
Deivid ile beraber 10 tane yabancımız var :)
bunlardan aurelio wedersen colins turk statusunde. Kural gereği de
geri kalan 7 yabancıdan birisi yeddek kulubesinde oturmak durumunda
bu görevi deivid iyi yapar fakat oyuna girdiğinde de işe yarar bi adam gerekiyor.

Şu anda taşlar yerine oturmuş gibi duruyor.
Yanlız Zico nun 11'i hep bomba olur. Bu 11 i görmesi zaman alabilir.
Geçen sene ısrarla (12 hafta) Kerimi oynattı. Önder ve Mehmet i çok geç gördü
Serkan'ı kullanmadı. Bu sene ondan yine benzeri hamleler bekliyorum :)

Benim kurduğum 11 i inceleyecek olursak ..

Copa de America ile birlikte Futbol Otoritelerinin daha da dikkatini çeken Lugano Edu ile bu sene daha da uyumlu olacaktır. Sanırım Önder de kendi adını geçen sene üst üste çıkardığı iyi maçlarla sağ beke kazıdı. Carlos'un Madrid deki maçlarını izleyince aslında Fener 10 kişi oynasa da olur demek geliyor insanın içinden
Zira Sol kulvarı hem ofansif hem de defansif bu kadar iyi kullanabilen bir Futbolcu bundan sonra Futbola gelir mi bilmem.

Yanlız onun oyun zekası ve yaratıcığını daha fazla ön plana çıkarmak için arkasına Uğur Boral veya Wederson gibi zaten sol bek olan ve ofans ta da ona yardımcı olabilecek bir adam yararlı olur. Ben onun orta sağanın sol iç diye tabir edilen yerinde var olmasından yanayım. Bu Ortada ki marco ya yardımcı olması soldan bindirmesi Alex e destek vermesi ve bi anda böcek gibi ortaya çıkıp şut çekmesine daha çok imkan sağlar. Appiah geçen sene oynadığı yerde takıma faydalı olabilir. ama istemesi lazım, şımarmadan isteneni vermesi gerekiyor. Appiah'a güvenemiyorum. !! Bu sene içindeki performansından şüpheliyim ama takımına sahip çıkarsa Şampiyonlar liginde Fener'in tırmanmasını sebep olur.

İleri 3 lü hep tartışılacaktır. Alex in oynadığı takım çift forvet oynamaz diye..
Burada çift forvet in niteliği önemli. Çift forvet eğer Devid gibi bir çift forvet se oynamaz ya da tek forvet koşan sa ve orta sagada bir alex daha var sa gene olmaz. Bir Vücütta 2 beyin olmaz..

İngiltere milli takımında Gerard ve Lampardın yan yana oynayamadığı gibi..

O zaman ALex in önüne top rakipteyken kanatlara yayılan, pres yapan, top bizdeyken çapraz koşu ve sprintlerle rakibi dağıtan 2 forvet lazım. Bunlardan biri var. Mateja Kezman. Pardon "Batman".Geçen senenin sonunda (Beşiktaş maçı ile birlikte ;)) eski performansına yaklaşır gördüm. Sakatlığın futboluna sunduğu hileden uzaklaşır gibiydi. Bu sene daha da uzaklaşacak. Daha da rahatlayacak Gol attıkça gol atmak isteyecek.Yanına gelen adamın onu motive edecek nitelikte olması lazım. Ronaldo gelir. Ama Ronaldo bu anlattığım tarzda bir forvet değil.
En başta aç değil.(Aklıma Avusturya-Brezilya maçındaki "Bütün pastaları o yemiş" pankartı geldi) Ama gelirse lig tarihinde hiç görülmediği kadar da gol atar. Yanlız savunmanın forvette başladığını da düşünürsek, hiç görülmediği kadar da gol yeriz. :)

Adriano harika bir seçim olur. Kezmanı heyecanlandırmakla kalmaz, beni , Alexi , Zicoyu, Tayyip Erdoganı, Rüştü Rencberi de baya heyecanlandırır :D
Lakin o da 30M€ dan aşağı gelmez, zira şu anda alınır boyutta değil.
Ben onunda Pier Van Hojdonk, Carlos gibi 33 yaşında gelip hiçbir yerden alamıyacağı kadar para alıp, keşke daha önce gelseydim demesini bekliyorum.

Bir eleman var. İnceledim. 80 dogumlu. 2.02 boyunda. 96 kilo. Racingde. Konuşuluyor. Fenere Gelebilir deniyor. 20€ önerildiğinden bahsediyor farklı medya gurupları aynı anda. Bu adam Ronaldo,Adriano gibi şöhret değil. Bilakis şöhret olmaya ihtiyacı var.Mario Jardel i bilirsiniz, hiç koşmaz, hep gol atardı. Onun gibi ama ceza sahasının dışına çıkıp kafasını kaldıran, etraftaki örümcek ağlarını temizleyen cinsten bir adam.



Hızlı, Teknik. "Strike" için var. Çalım atmaz. Gereksiz yerlerde durmaz, ve jardelden bir farkıda çok koşar.
Kejmanda takım içinde kendini daha çok takım içinde hisseder.

Bir de fenerde hedef forvet. Yerden olunca vardı. Havada hedef yoktu. Önder, Appiah, Aurelio,Carlos,wederson,uğur ortalarına sahip çıkacak,gerekirse zıplamadan
vuracak bir adam. City onla ilgileniyor, alırlarsa izleyin ingiltere de 15-20 arası gol atar.Asist yönü de var.
Türkiyeye gelirse, Fener de temiz 40 golü var.(avurpa+lig+kupa).
Sakatsa bile alınması lazım.

Tahminlerim tutuyo :)
Not: Daha önce 4.6 ya vadofonun Telsimi alacağını,(comp7tepe forum logları)
Ak partinin de %43 oy alacağını tahmin etmiştim.(secimden 1 gun once attigim mail)
İkisini de ispatlarım :)

1 comment:

Anonymous said...

Kurduğunuz kador çok güzel. Kaleye volkanı almanız cok doğru bir tespit. Aslında bir kalecide olması gereken hersey var birde çabuk şımarmasa. serdardaki azim hirs çalışkanlık insallah volkanada bulaşır.
4-3-1-2 dizilişi bize çok şey kazandırır. alex i daha etkin kullanma imkanı verir. Ama orta sahaya çok iş düşüyor. Pres top kapma yonunden.
Fakat bence 4-1-2-1-2 de oynayabiliriz. aurelio tek on lıbero,hemen onunde kanatları kullanacak hızlı iki adam(bunlar uğur,wederson,alibilgin,gokhangönül alınırsa mehmet topuz olabilirler)onlerıne alex ve 2 forvet. baklava dilimli orta sahayla avrupada çok ses getirebiliriz. Tabii sizinde dediginiz gibi bu kadrolara bir strike gerek.Birde zicoya akıl fikir.