09 June 2010

2010 Dünya Kupasını Tüm Zamanların En İyi Orta Sahası Kazanacak.

Dünya Kupası Benim için Almanya nın 90 italya yı kazandığında başladı.
Hayal Meyal Hatırladığım 90 dünya kupasını, dakika dakika hatırladığım 94 Amerika izledi. Brezilya Amerika karşısında 10 kişi kaldığında ağladığımı da çok net hatırlıyorum. 10 yaşındaydım. Teyzem iyi de sana ne oluyor demişti..

98 Fransa da En korku veren hucum hattı, Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho, nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde Petit'in rüyalarını gerçekleştirdi. Petit Hem kupanın Fransa da yapılacağını hem final de Brezilya ile karşılacaklarının rüyasını görmüştü. Bilemediği tek şey sonuc oldu. O rüyasında 2-0 Fransa kazanır demişti, ancak 3. golu atarak mucize ruyayı bozdu.
2002 için aklımda en belirgin şey Bir Şenol Güneş efsanesiydi benim için. Kalbimde aklımda zihnimde eşsiz bir yer edindi, mütevazi futbol dehası.
Brezilya macından önce verdiği demecte,"Ronaldinhonun oynamaması bizim için avantaj" sorusunu şöyle yanıtladı: "Ronaldinho eşsiz yetenekleri olan bir oyuncu, keşke sakat olmasa da onu izlesek".

2006 bombok bir turnavaydı. ve bu turnuvaya yakışır bir takım kazandı. Defans futbolu ağırlıklı yılları defans futbolu agırlıklı takımı sıkıcı bir macla kazandı.

2010 dan ümitliyim, onlarca formda adam kapışacak,

Messi,Maradona,Fabregas,Ronaldo,Van Persie,Tevez,Ribery, akla ilk gelen isimler..

Ama benim yıldız adayım, İspanya Orta Sahası.
2010 dünya kupasını onlar kaldıracak.

İnanılmaz yeteneklerle dolu Xabi Alonso Fenere 24 milyon€ ya gelseydi, şu anda 20 milyon€ kardaydık, Ama Fener bu parayı veremediği için takımında kalıp 1 sene sonra Real Madrid in orta sahasını toparladı. Topun en çok can yakacağı noktaya atmayı ondan daha iyi bilen çok az fıtbolcu var.

Xavi benim her zaman eşsiz orta saha oyuncumdu, çok çok öncelerden bu yana ona hayrandım, ancak yeni yeni dünyanın en iyi orta saha oyuncusu seçilmeye başladı.
Heralde Futbol konusuna bu kadar bilimsel yaklaşabilen daha farklı bir canlı yok.
Kadife ayaklı bu futbolcu her zaman doğru yerde olmayı nasıl becerebiliyor, algılamakta güçlük çekiyorum. Ortalar paslar zamanlama takımı yönetme, her şey onda en fazla olarak var.. En iyi barcelonanın alt yapısı onun pamuktan daha hafif bileklerinde saklı.

Jose Mourinho Iniesta için onu takımımda oynatırsam 1 kişi eksik oynamaya razıyım demişti. Heralde İniesta Türkiye de olsa 2 kişi eksik oynasa da olur. Oyunu çok iyi okuyabiliyor, çok iyi adam geçebiliyor, skor ne olursa olsun eğer takımınıda Iniesta var ise maç bitmeden asla yenik sayılmazsınız

Cesc Fabregas, oyunun her yönünü çok iyi oynayabiliyor, Özellikle hucum bolgesinde öldürücü. Zehirini hiç beklemediğiniz anda akıtabilir.

David Silva yı da bu çeteye ekleyecek olursak, Sanırım izahatı zor bir orta saha ortaya çıkıyor..

Çok koşan çok teknik çok akıllı bu orta saha aynı zamanda Avrupa Şampiyonu unvanı ile çıkıyor, Üst düzey bu futbolcular oynadıkları en üst düzey takımlardaki en üst düzey performansla Afrika ya geliyorlar. Bence ortaloğı darma duman edecekler.

Umarım Maçın başında yenecek kırmızı kartlara boyun eğmezler ve umarım olağan dışı bir şey olmaz..

Tabi ki Barcelona nın stoperleri ve Real Madrid in bekleri de bu takımda.
Pique, Puyol,Ramos,Albiol..

Forvette
Lakabı gol tanrısı olan Torres çok formda..
Avrupa Şampiyonasının yıldızı David Villa en golcü zamanlarını yaşıyor..

İspanya Turnuva gol kralını kırabilir, Özellikle bulunduğu grubu çiğneyerek tur atlayacaklarını tahmin ediyorum, Takım da kendine güven hat safha da ve kazandıklarında daha da inanacaklarını ve daha da saldırgan olacaklarını tahmin ediyorum, kesinlikle şımarmayacaklardır.

Birbirini iyi tanıyan bu harika takımı izlemek 2010 Afrika nın en keyfili kısmı olacak.

No comments: