21 September 2008

Geri Dönüyorlar

Cumartesi akşamı kaptanın gemisinin dümenini çevirmesiyle istediğimiz yöne gitmeye başladılar.

Eleştiriler,

Eğer Fener kötü oyanyıp da kazanıyor ise, neden kötü oynadı diye haklı olarak eleştri olur.
Eğer Fener iyi oynayıp az fark atar ise, neden az farkattı diye sert bir şekilde eleştirilir.
Eğer Fener iyi oyanyıp çok gol atar ise, Türkiye de takımlar arasında dengesizlik var deyip sistem eleştirilir.

Zira Kötü oyanyıp yenilmiş ise, ağzı olan için eleştirmemek sanki bir suç.

Şimdi gelelim Eleştirilere.

Ama geçen haftadan başlamıyacağım, yaklaşık 5-6 ay öncesinden başlıyalım.
Antronor Zico, Fener ŞL Finalisti Chelsea yi 3-2 ayıklıyor. Kadıkoyde.
Ok, Sonuc: Fener Super, Zico Super, Sistem Super.(Takım sonunda yazarların dediğini yapmaya başladı ve sonuclarını da aldı.)
Biraz daha geri gidelim. Deivid in Volesi ve Inter 1-0 mağlup.

Şimdi de 2 sene geri gidelim. Zico Kerim Zengi den Sağ bek yapmaya çalışırken Kaybettiğimiz ve yağan eleştirilere bakalım, sonra da aynı Zico nun Gökhan Gönül Keşfine.


Neymiş, Bir hocam bir takımın başına gelince alışma devresi geçirirmiş.
Neymiş, Bir takım geç form tutabilirmiş.

Bunları geçelim, Bugüne dönelim.

Gökhan Gönül ve Emre Sakat oldukları ve Emre askerlik yaptığı için az bir sezon öncesi hazırlık ile yeni sezona başladı. Kadronun iskeleti diyebileceğimiz, Edu,Wederson,Deivid,Josico,Semih,Tümer,Volkan yok.(7 kişi)11 kişilik kadronuz var ise,ilk 18 i tamamlayacak 7 yedek diyebiliriz. Hepsi Scora etki edebilir. Hepsi scora etki etmiştir.Bunun dışında bugünkü yedeklerinde bu adamlar iyleşince kadro dışı kalacağını bir düşünün. Düşünemiyorsak bi çizelim.


volkan
gokhan edu lugano carlos
deivid josico emre
alex
guiza semih


1.volkan
2.onder
3.colin
4.wederson
5.uğur
6.maldonado
7.tümer

8.selçuk
9.yasin
10.can
11.deniz
12.gürhan
13.ilhan
14.burak

15.mert


Fenerde kadro derinliği yok. Tamam o zaman Fenere 4 adam daha alalım. Mehmet Topuz, Hamit Altıntop, Trabzondan Selçuk,Gs dan Mehmet Topal.
Evet sayın seyirciler bu 4 adam ~30M€ maliyetle kadroya dahil edildi diyelim. O zaman şimdi yedek kulubesini kurun ve kuramayacağınızı anlayınca çıkacak sorunlarla uğraşın.Aragones in de dediği gibi bir takımın 11 inden 4 tane oyanayan adamı çıkartırsanız, bu her yerde sorun olur.


Tabi insanların haklı olduğu yerler var. Transfer kamp sezonundan önce yapılmalıdır. Aurelionun yerine iyi bir adam alınmalıdır Bırakılmamalıdır. vs.
Tabi insaların haksız olduğu yerler de var.Fener güç kazandı. Bunu idrak edemeyenler, yukarıdaki 11 in bir arada oynadıklarını ve alttaki 7 yedeğe yerlerini kaybetmemeye çalışırken çıkardıkları enerjiye tanık olacaklar, ve tabi kadro dışında kalanlar da olacak. Onlar da rekabeti arttıracak. Görecez ve Onlar Geri Dönecekler.

Fener Neden Güç kazandı?(Kezman Zate yoktu ama bence gene de Deivid Türk yapılıp kalabilirdi.Ancak çok para alıyordu maliyetliydi.)
Aurelio gitti, ve yerine Türk Milli Takımının 8 sene Avruba Deneyimli, en önemli 3 oyuncusundan biri, kaptanı Fenere geldi.
Aragonesin, Sakat olmasaydı Senna yerine onu çağırırdım dediği adam geldi. Hala sakat iyleşince bakacaz.
Ve İspanya Gol Kralı Guiza.Son turnuvasında takımı ile beraber Avrupa Şampiyonu oldu.Raulu Milli Takımın dışında bıraktı.


Meseleye geri gelelim, Porto maçında ortaya vuran Guiza nın kafası 20 santim solda yere çarpsaydı. Portekizden Bu kadar eksik ve formsuz
Fenerbahçenin aldığı 1 puanı konuşacaktık. Henüz lig ve ŞL yeni başladı. Ve Onlar geri dönüyorlar, Rakiplerimize Duyrulur.




Guiza ile yazıyı Bitirecem.
Evet Bu adam 14M€ etmez diyenler haklı. Ancak benim kafam bir sure basmadı neden 14M€ etmeyeceğine çünkü Robbie Kean 20 milyon pounda transfer oldu.
Robinho 42M€ ya transfer oldu. Berbatov 30 milyon kusur dolara Manchestera gitti. İyi tamam da Bu adam da yedek oynadığı kupada 3 gol attı.
Ve de Robinho nun Forvet oyandığı ligde, diğer takımlara kıyasla daha güçsüz oln ekibiyle 25 tane gol attı. Valla O zamanlar eder diye düşünüyodum.
Ama Fenerin formsuz ve eksik olduğu şu günlerde gördüm ki, Bu adam 14M€ etmez. Bu telefuz ettiğim transfer paralarının yanında,
Biz bu adamı çok ucuza almışız. Bugün Fenerin Elini Öpene 25M€ dan aşağa satmaması lazım. Bu formunu devam ettirirse sene sonunda Barca ya 40M€
bonservis ile gider.


Sürekli gol arıyor, asist yapıyor, diri. Hep oyun içinde var. Güçlü. Hava toplarına haklim. Cesur. İkili Mücadelelerde ayakta kalıyor.

Ama tekrar etmekte fayda görüyorum, Geri Dönüyorlar...

No comments: