10 December 2008

Sanırım, Bu seferki oldu

Her 3 filmden sonra da ; "Sanırım, Bu Seferki iyidir" diyerek gittim. 3 u de olmamaış ve 3 u de daha sonra olacak türk filmleri hakkında karamsar düşünmeme neden oluyor.

1. Issız Adam.

Bu film izlediğim bütün aşk filmlerinden bi şeyler çalmış, (kullanmış) ama bunları birleştirememiş, Çağan Irmak ın abartısız, duru gerçekçi anlatımı insanı biraz filmde tutabilen etken oluyor ama kızın adama o kadar kısa surede evet demesi, konunun gelişmemsi, sıradan bitmesi filmi bir BABAM VE OĞLUM filmi yapamıyor, (o umutla gittim.) Onun dışında filmde ağlanacak bir yer bulamadım benim gittiğim salon doluydu ve etrafta ağlayan bir insan da göremedim.Bu tarz filmlerde ağlama konusunu insanların iyi film tanımı olarak kabul etmemesi gerekiyor zira bir insan korku yada komedi filminde bile ağlayabilir.Sahnelerden birinde kendisini ya da sevdiği ve kaybettiği bir şeyleri yakalar oraya takılır. Aşk filminde de bunun olma olasılığının yüzdesi daha fazladır. Ben filmi normal - nomralin altı arasında buldum,çok kötü bulanların sayısı bir hayli fazlaydı.


2. A.R.O.G.

Bu film hiç olmamış. Soruyorum: Bu filmde Arif rolünü Cem Yılmaz yerine X kişi oynasa kaç kişi izlerdi? Soruyorum: Cem Yılmaz'ın Stand up şov u na sinemada izlemek için kaç kişi gider? Yine tıklım tıklı dolu sinema da suratınızda hafif bir tebessümle izliyorsunuz ama kahkaha bir iki defa duyuluyor.(Bu kadar kahkaha ıssız adamda da vardı) Bir komedi için çok yetersiz. Bu film GORA dan önce yayınlansaydı, o zaman Gora yı maksimum 1 milyon kişi izlerdi. Devam filmleri tutmaz diye boşuna demiyorlar :P. Avrupa Yakası'nın her hangi bir bölümü bu filmden 50 kat daha komik.

3. Osmanlı Cumhuriyeti

Bu filme yeğenimin zorlamasıyla gittim ama içimde ummadık taş baş yarar hissiyatı vardı.(Kötü çıkacağını biliyordum ama iyi de olma şüphesi içimde vardı.)Biraz da Ata demirer e güveniyordum. Film tam bir fiyasko. Sabah kahvaltıda izlediğim Tom ve Jerry beni daha fazla mutlu edebiliyor. Bu ne iğrenç aptal bir senaryo. Ata demirer e ne kadar uymayan bir rol. Ata Demirer i Osmanlı padişahı oynatmak Messi yi stoper oynatmaktır. Adam yeteneğini kullanamamış ve hiç bir şey yapamamış.
Bu aptal filmde de sinema salonu doluydu yanlız filmin sonuna doğru çok az kişi kalmıştık.
Fener- Porto Maçının 80. dakkasında Maraton Üstte hissettiğim duyguyu buradada hissettim. Maçın en önemli kısmındayız durum 1-2 ama insanlar gidiyor. Ama maçın sonunda bişey olmadı.(Gidenler Haklıymış.) Film içinde bakıyorsun 20 25 dakka var , yönetmen senarist vs. son sözlerini söyleyecekler bu çeşmekeş ya çözülecek ya bitecek. Önce hayret ediyorsun insanlar nasıl gider filmi terkeder diye sonra yine hayret ediyorsun nasıl hiçbir şey olmaz diye.
Bu film Kahbe Bizans dan sonra sinemada izlediğim 2. Gani Müjde filmi.
Ve Gani Müjde sana söz veriyorum. Bir daha senin yönettiğin yazdığın vs. içinde olduğun hiç bir yapım için sinemaya gitmeyeceğim. Şansım olsa paramı geri alırım.
Ben çok kötü bir film yapıp, sana bu filmi izletirsem hırsım ancak geçer. İçimde
biri bana tokar atıp kaçmış hissiyatı var.



Durum Budur. Bu 3 çok kötü filmi EN iyiden en kötüye doğru sıraladım.
Bu filmler sadece bana ve bu filmleri izleyenlere değil, şu an vizyondaki ve daha sonra vizyona türk filmelerine de oldukça kötü davranıyor.(Mesela Muro diye bir film var şu anda vizyonda bu filme bu 3 filmden dolayı kesinlikle gitmeyeceğim, yakında Sıcak gelecek bu filme de yine bu 3 filmden dolayı gitmeyeceğim.) Dışında çürük izi olmayan çürük meyva gibiler, iyi satıcısı olanda bir manav bulmuşlar, insalara sağlam görünümlü çürük elmaları yediriyorlar. Bu meyveleri yiyenler hasta olur, bir daha manava gidemezler elma almaya korkarlar, haberleri yok!!!

Üzgünüm ki, şöyle bir paradox un içindeyiz. İzlemez de sinemaya gitmezsek, Türk filmleri zarar ediyor ve yeni filmler çekilemiyor, yani türk filmlerinin gelişme şansı kalmıyor. İzler de sinemaya gidersek, yeni filmler çekiliyor ama ya aynı kalitesizlikte ya da daha kalitesiz(GORA->Arog,BABAM VE OGLUM->ıssız adam,KAHPE BİZANS->osmanlı cumhuriyeti).

O zaman FORZA tiyatro demek geliyor içimden ;) ama ona da kolay kolay bilet ve oyun bulunamıyor(hem de İstanbulda). ve O zaman şöyle diyorum; FORZA Fener :)

1 comment:

Transducer said...

ben de AROG veye Osmanli Cumhuriyet'ine gitsem mi diye dusunuyordum, bunlari senden duydugum iyi oldu. eyvallah.

Ali