09 November 2007

Gök-Han-Gö-Nül



"Gökhan Gönül sıradışı bir yetenek, hızlı, sürali, çelik gibi ve şansı yaver giderse milli takımda banko oynar, ama dün hiçbirşey yapamadı. Kafasını hiç kullanmadı. Çok heyecanlıydı. Onu ilk defa görenler, bu adamın burda ne işi var diyebilir. Ama Fenerde şans bulmak oynamak çok kolay bir iş değildir."

bu yazı 19 ağustos 2007 de yaptığım posttan alıntıdır.

Her kadıkoydeki maç gibi o maça da gitmiştim. O maçta Gökhan çok kötü oynamıştı.Yediği kufurun haddi hesabı yoktu. Ama bir çok sebepten dolayı futbol seyircisini sevmem, en başta sebeplerinden biri de budur. Hafızası yoktur ve tabiki Geleceği düşünmez.

Neden bilmem Fatih Terimin bi lafı aklıma geldi.
"We don't look back, we look front" :D

Neyse ..

Başa dönersek. Gökhan Fenerde şans bularak sıradışı bir yetenek olduğunu ve hızlı, süratli, çelik gibi olduğunu gösterdi. Şu anda milli takıma da seçildi. İlk maçında ne yapar bilmem ama tecrübe kazanınca değişmez isim olur bundan kesin eminim.

Gökhan Gönül'ün en önemli eksiği hava toplarındaki zahafı.Yerden çok mücadeleci, hırslı, hızlı onu geçmek için acnak Arjen Roben olmak gerekir. O da şimdilik.
Ama dikkat ederseniz göreceksiniz. Bu adamda hayat var.

NEDEN?

Türk futbolcusu orta yapmayı bilmez. Kanat oyuncusu çalım atamaz. Kafayı kaldırmayı beceremez. Bu adamda bunların hepsi var. Ama hava toparında zahafı var, adam havadan atılan topu kesemiyor, zamanlamayı ayarlıyamıyor. Bu durumda acilen Gökhan'ın bu eksiğini gidermeye yönelik çalışması gerekiyor. Fakat Fener'in onu beklemeye vakti yok. Sağ bek'in kaçırdığı bir adam 1/4 gol demek..

Kaçan adam muhtemelen sağ açık olacak. İçeri girerse stoperleri karşısına alacak, geçerse %60 gol. Sıfıra inerse santrofora ortalıyacak bu da normal şartlarda %40 gol.
Bununla beraber Fener de Hava toplarında son derece etkili bir silahımız var.
Zamanla problemi olmayan. Rio Ferdinand Kadar çevik: Önder Turacı. Ofansif yönü Gökhan kadar kuvvetli değil ama yerden havadan süper bir bek. Stoper oynamayı da biliyor. Maç ta ruhu ile oynuyor. Mutlaka yedek kulubesinde heba edilmemeli.
En ideali ikisi yan yana oynayacak. Rakip tarafın sol tarafını o tarafta Carlos yoksa(ki yok o da Fener de) delik deşik ederler. Arkada Önder, Önde Gökhan Gönül.

Deivid sık sık sakatlanan Alex in yerine sonradan oyuna girebilir. Semih'in yerine zaman zaman tercih edilebilir. Wederson'un yerine ters tarafta açık oynayabilir.(Zayıf rakiplere karşı bu tarafta iki tane sol tutma mecburiyetimiz yok, zaten Carlos 1.5 adam)Hatta Deivid Koşan pres yapan özelliklerini öne çıkartarak Marco'nun yanında Alex'e yardımcı olabilir. Bu durumda Deniz Kulube de oturur ki onun da ara sıra dinlenmesi gerekir Bu kadro denebilir derim.





Ayrıca kornerlerde ve kenar ortalarında, Önderli Fener de şuda gözlenecek.
Kafa topuna çıkan oyuncular: Semih,Önder,Edu,Lugano,Deivid

Bu da cabası..

Kanat oyuncusu dünya piyasasında çok yetişmiyor. Gökhan Gönül Fener için çok büyük bir şans.Bu adama İstanbul'un şımarıklık aşılamamasını umut ediyorum zira en önemli yetenek efendi olabilmektir. Umarım kendini sürekli geliştirir, yeteneklerini çalışması ile pişirir.

En derin saygılarımla;
Fenerbahçe için heyecan yaşıyan arkadaşlarımı canı gönülden selamlıyorum ..

No comments: